май 3, 2022

Лекционен ден с д-р Бертран Каят

UNDERSTAND, SIMPLIFY and SUCCEED in ENDODONTICS 🎯

Лекция и демонстрация под микроскоп с д-р Бертран Каят

 

18 юни 2022 г. /събота/

София, Capital Fort, зaла Ню Йорк Сити

10:00 – 16:30 ч.

Организатор: КРИС 95

С подкрепата на: FKG Swiss Endo

 

Лектор

Д-р Бертран Каят, DDS, MSD

Париж, Франция

 

Д-р Бертран Kаят завършва дентална медицина в Университета в Париж. Специализация по Ендодонтия завършва в Университета на Вашингтон в Сиатъл, САЩ. В момента е Assistant Professor в UPenn, Университета в Пенсилвания, САЩ.
Д-р Kаят има специализирана в областта на Ендодонтията частна клиника в Париж, Франция.

Д-р Бертран Kаят е един от първите в света, които използват микроскоп 🔬 в ендодонтията. Той проектира няколко хирургически инструмента и ултразвукови накрайници.

В допълнение към богатия си практически опит и експертиза, той е 👨‍🏫 межднароден лектор от световна класа. Лектор е на повече от 300 лекции в повече от 40 страни.

Автор е на книгата 📖 Microsurgical Endodontics, заедно с Д-р Гийом Жуани. Заедно те основават програма за клинично обучение за зъболекари, търсещи майсторство в хирургичната ендодонтия.

 

Да започнем ли ендодонтско лечение или не?
Как да поставим правилната диагноза?

Мотивите и основанията да се запазят зъби с лоша прогноза са под въпрос, поради високия процент на успех на съвременната имплантология.
Има тънка граница между това да екстрахираме зъби с персистираща лезия и това да лекуваме много разрушени зъби с лоша прогноза.
Ключът към решениетo се намира във внимателна диференциална диагноза.
Презентацията ще се фокусира върху информация, предоставена от литературата и клиничния опит относно ендоперио лезиите и диагностицирането на фрактурите.

 

Нови инструменти за обработка на коренови канали

Непрекъснатата ротация е голям напредък в оформянето на кореновия канал, но първоначалното прохождане все още се извършва ръчно.
 
Днес имаме на разположение нови инструменти за първоначално прохождане и окончателна обработка на корено-каналната система. Инструментите за механично прохождане, в комбинация с еволюционните инструменти Race EVO, предлагат универсално решение за бърза и безопасна обработка. В допълнение, използването на нови ротационни инструменти, използващи технология за контролирана памет, позволява по-добро почистване без прекомерно разширяване на канала.
Презентацията ще се фокусира върху използването на тези специфични инструменти от първоначалното прохождане до оптималната обработка на кореновите канали.

 

Консервативна ендодонтска хирургия 🎯

Целта на презентацията ще бъде да демонстрира огромния потенциал на ендодонтската хирургия за спасяване на зъби с персистиращи лезии. Развитието на ултразвуковите инструменти и рутинното използване на микроскоп в денталните практики промени радикално нашия хирургичен подход и ни позволи да извършваме процедури, които са били невъзможни в миналото. Презентацията ще се фокусира върху тези нови разработки и ще демонстрира, че ендодонтската хирургия е надеждна и предвидима алтернатива, която трябва да бъде предложена на нашите пациенти, когато има показания за това.
 
 

ПРОГРАМА

 9:00 – 10:00 Регистрация
10:00 – 11:00 Да започнем ли ендодонтско лечение или не? Как да поставим правилната диагноза?
11:00 – 11:30 Кафе пауза ☕
11:30 – 12:30 Еволюция на инструментите за обработка на коренови канали
12:30 – 13:30 Обяд
13:30 – 15:00 Консервативна ендодонтска хирургия. Кога ендодонтската хирургия е надеждна и предвидима алтернатива?
15:00 – 15:30 Кафе пауза ☕
15:30 – 16:15 Демонстрация под микроскоп 🔬
16:15 – 16:45 Въпроси и дискусия.❓ Получаване на сертификати за участие в лекционния курс