18 юни 2022 г.

UNDERSTAND, SIMPLIFY and SUCCEED in ENDODONTICS

Лекция и демонстрация под микроскоп с Д-р Бертран Каят

 

София, Capital Fort, зaла Ню Йорк Сити
10:00 – 16:30 ч.
Организатор: КРИС 95
С подкрепата на: FKG Swiss Endo

 

Лектор

👏 Д-р Бертран Каят, DDS, MSD

Париж, Франция

Д-р Бертран Kаят завършва дентална медицина в Университета в Париж. Специализация по Ендодонтия завършва в Университета на Вашингтон в Сиатъл, САЩ. В момента е Assistant Professor в UPenn, Университета в Пенсилвания, САЩ.

 

Д-р Kаят има специализирана в областта на Ендодонтията частна клиника в Париж, Франция.

 

Д-р Бертран Kаят е един от първите в света, които използват микроскоп 🔬 в ендодонтията. Той проектира няколко хирургически инструмента и ултразвукови накрайници.

 

В допълнение към богатия си практически опит и експертиза, той е 👨‍🏫 межднароден лектор от световна класа. Лектор е на повече от 300 лекции в повече от 40 страни.

 

Автор е на книгата 📖 Microsurgical Endodontics, заедно с Д-р Гийом Жуани. Заедно те основават програма за клинично обучение за зъболекари, търсещи майсторство в хирургичната ендодонтия.

 

РЕЗЮМЕ

 

Да започнем ли ендодонтско лечение или не?
Как да поставим правилната диагноза?

Мотивите и основанията да се запазят зъби с лоша прогноза са под въпрос, поради високия процент на успех на съвременната имплантология.
Има тънка граница между това да екстрахираме зъби с персистираща лезия и това да лекуваме много разрушени зъби с лоша прогноза.
Ключът към решениетo ще бъде намерен във внимателна диференциална диагноза.
Презентацията ще се фокусира върху информация, предоставена от литературата и клиничния опит относно ендоперио лезиите и диагностицирането на фрактурите.

 

Нови инструменти в препарирането на коренови канали

Непрекъснатата ротация е голям напредък в оформянето на кореновия канал, но първоначалното прохождане все още се извършва ръчно.
Днес имаме на разположение нови инструменти за първоначално прохождане и окончателна обработка на корено-каналната система. Инструментите за прохождане ScoutRace, в комбинация с RACE EVO, предлагат универсално решение за бърза и безопасна обработка. В допълнение, използването на нови ротационни инструменти, използващи технология за контролирана памет, позволява по-добро почистване без прекомерно разширяване на канала.
Презентацията ще се фокусира върху използването на тези специфични инструменти от първоначалното прохождане до оптималната обработка на кореновите канали.

 

Консервативна ендодонтска хирургия 🎯

Целта на презентацията ще бъде да демонстрира огромния потенциал на ендодонтската хирургия за спасяване на зъби с персистиращи лезии. Развитието на ултразвуковите инструменти и рутинното използване на микроскоп в денталните практики промени радикално нашия хирургичен подход и ни позволи да извършваме процедури, които са били невъзможни в миналото. Презентацията ще се фокусира върху тези нови разработки и ще демонстрира, че ендодонтската хирургия е надеждна и предвидима алтернатива, която трябва да бъде предложена на нашите пациенти, когато има показания за това.

Такса участие до 1 юни 2022
☑ Лекари по дентална медицина – 192.00 лв.
☑ Студенти – 120.00 лв.
Такса участие след 1 юни 2022 – 240.00 лв.

 

Такси се заплащат

☑ в офис на КРИС 95:

1309 София, ул. Райна Княгиня 1, 📞02 9832742, 📱0885300063

2300 Перник, ул. Найчо Цанов 8-10, партер, 📱0885300064

☑ с банков превод:

КРИС 95 ООД, Прокредит Банк АД,

IBAN: BG70PRCB92301000451120

 

Още информация

София 1309, ул. Райна Княгиня 1, 📱0885300063, office@kris95.bg

 

Записване

София 1309, ул. Райна Княгиня 1, 📱0885300063; office@kris95.bg или попълнете формата за записване по-долу.

 

Форма за записване:

    * Задължително поле